VR-Turné på Kungsbackas grundskolor

I delprojektet Fjärrundervisning & Digitala Läromedel via 360, AR & VR planeras det för fullt för en VR-Turné till alla grundskolor i kommunen. Syftet med turnén är att låta pedagoger bekanta sig med VR och testa olika applikationer.

Vi har en pedagoggrupp som träffas regelbundet och arbetar med VR. Det finns tyvärr inte så stort utbud med VR applikationer med svensk grundskola som målgrupp. Pedagogerna i vår VR-grupp har tillsammans enats om att visa upp följande 6 applikationer.

  • Windows Mixed Reality – 360
  • Masterpiece VR
  • Tilt Brush
  • Google Earth
  • Digitalt berättande, Thinglink
  • VR Frog Dissection

Windows Mixed Reality – 360 – Tanken med Windows Mixed Reality är att återskapa hela Windowsupplevelsen inuti VR. Passa på att uppleva Mixed Reality där du kan gå runt i ett virtuellt hus. Där finner du olika VR-program, Office-paketet och 360-filmer. Mixed Reality ingår i Windows 10 och är kostnadsfri

MasterPiece VR – Ett skulpterings- och målningsverktyg. Man kan rita och skulptera modeller som kan användas i spel, animeringar, digital konst, design och 3D-utskrift. Masterpiece VR öppnar upp nya sätt för virtuellt samarbete över hela världen.

Tilt Brush – Ett virtuellt målningsverktyg. Släpp loss din kreativitet med tredimensionella penseldrag, stjärnor, ljus eller varför inte eld. Hela rummet är din duk och din fantasi är din palett. Möjligheterna är oändliga.

Google Earth VR – Med Google Earth VR kan du utforska världen från helt nya perspektiv i virtuell verklighet. Promenera på gatorna i Tokyo, sväva över Grand Canyon eller gå runt Eiffeltornet. Med den här virtual reality-appen kan du se världens städer, landmärken och naturens underverk. Du kan flyga över en stad, stå på toppen av de högsta topparna och till och med sväva ut i rymden.

Digitalt berättande i VR – 360 – Skapa en digital berättelse i programmet Thinglink. Använd dina egna 360 foton och redigera dem i Thinglink. Du kan infoga bild, ljud och video i olika noder. Du kan slussa läsaren vidare till olika miljöer, som upplevs i 360 via VR.

VR Frog Dissection – Eleverna kan uppleva kraften i virtual reality. Denna verklighetstrogna erfarenhet täcker varje steg som en elev skulle ta om de dissekerade en riktig groda i sitt klassrum. Längs vägen kommer ett hologram av en lärare att dyka upp för att ge instruktioner och information till eleverna.

Turnén pågår under veckorna 8-10 och vi ser fram emot att många pedagoger kan ta del av utbudet. Genom FDLIS-projektet har vi köpt in den utrustning som behövs, vilket möjliggör att pedagogerna kan uppleva och reflektera över verktyg och program, utan att först behöva köpa utrustning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *