Intryck från vår VR-Turné

Vi har nu genomfört vår VR-turné på alla Kungsbackas grundskolor. Överallt möttes vi av nyfikna och intresserade pedagoger som diskuterade och testade VR tillsammans med oss. För många pedagoger var det första gången de mötte VR-tekniken och många blev positivt överraskade. Det har varit fantastiskt rolig och uppskattat.

Vi diskuterade mycket kring applikationer, vilka som finns, och vad som saknas. När och hur ska VR användas i undervisningen? Kan alla använda tekniken? Kan eleverna programmera VR-applikationer själva? Kan VR ersätta dyra laborationer?

“Det är en stor skillnad på att se bilder i en bok mot att uppleva i verkligheten.”

“Nu har jag en hel annan bild av VR. Det visuella är viktigt! VR går helt klart att använda som läromedel.”

Vi mötte specialpedagoger som reflekterade över hur VR skulle kunna användas som ett motivationshöjande verktyg, för elever med problematisk skolnärvaro. De menade att VR är ett modernt och lustfyllt läromedel som kan locka elevernas nyfikenhet.

“Wow, detta kommer elever att älska!”

“Vi behöver vara i elevernas värld. Eleverna använder VR och vi behöver ta in det i undervisningen.”

Flera pedagoger anmälde sitt intresse till att delta i den pedagoggrupp som träffas regelbundet inom projektet. Vår VR-turné gav oss många nya tankar och infallsvinklar i vårt fortsatta projektarbete. Avslutningsvis vill vi skicka med ett stort tack till alla som delat med sig av sina reflektioner!

Vi ses på Öppet Hus, fredagar 8-12!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *